គ្រូបណ្តុះបណ្តាលរបស់យើង

អំពីគ្រូបណ្តុះបណ្តាលរបស់យើង

 លោក ប៊្រូណូ ខាដូនេ  ប្រធានគ្រូបណ្តុះបណ្តាល                                                                            

chef-bruno-cardone

ចុងភៅ ប៊្រូណូ ខាដូនេ បានចាប់ផ្តើមអាជីពផ្នែកបដិសណ្ឋារកិច្ចរបស់គាត់នៅសាលាគ្រប់គ្រងសណ្ឋារគារដែលមានកេរ៌្តឈ្មោះមួយមានឈ្មោះថា ឡេរូច ហើយទីនោះផងដែរ ក៌ជាកន្លែងដែលគាត់បានបញ្វប់ការសិក្សាថា្នក់សញ្ញាប័ត្រជាន់ខ្ពស់ផ្នែកប្រត្តិបត្តិការសណ្ឋារគារ និង បរិញ្ញាបត្រផ្នែកគ្រប់គ្រងពាណិជ្ជកម្ម។ បន្ទាប់ពីបញ្ចប់ការសិក្សា ចុងភៅខាដូនេ បានសម្រេចចិត្តប្រឡូកចូលក្នងវិស័យម្ហូបអាហារ ក្នុងនាមជាចុងភៅជំនាញមួយរយះ និង ក្រោយមកទៀត គាត់បានបន្តការសិក្សា ផ្នែកម្ហូបអាហារ នៅសកលវិទ្យាល័យហាវៃ សហរដ្ឋអាមេរិច។ ក្នុងការសិក្សានៅទីនោះ គាត់តម្រូវឲ្យបញ្ចប់វិញ្ញាបនបត្រមួយទាក់ទងនឹង “ការបង្រៀន និង ការរៀនសូត្រនៅក្នុងការអប់រំថ្នាក់ខ្ពស់់់់់់” ទើបគាត់អាចបន្តមុខវិជ្ជាដទៃទៀតបាន។ ក្រោយពីបញ្ចប់ការសិក្សា ប្រ៊ូណូ បានចាប់ផ្តើមអាជីពការងារដើម្បីពង្រឹងនូវជំនាញរបស់គាត់ ដោយចាប់ផ្តើមពី ជំនួយការចុងភៅនៅ សណ្ឋារគារ ហាយ អេន ហ្វ័រ ស៊ីសិន ហូឡាឡៃក្នុងរដ្ខហាវៃ សហរដ្ឋអាមេរិច បន្ទាប់មកទៀតគាត់ក៏ធ្វើការនៅជាច្រើនកន្លែងរាប់តាំងពីអាហារដ្ឋាន និង ភោជនីយដ្ឋាន។ ជាមួយនឹងបទពិសោធជាច្រើន គាត់ត្រូវបានទទួលឲ្យចូលបម្រើការងារជាគ្រូបណ្តុះបណ្តាល នៅវិទ្យាស្ថានម្ហូបអាហារនៅ ចូរដាន និង ក្រោយមកទៀយគាត់ត្រូវបានតម្លើងតំណែងជាគ្រូបណ្តុះបណ្តាលជាន់ខ្ពស់ ហើយបន្តមកទៀតគាត់បានក្លាយជា ប្រធានផ្នែកប្រតិបត្តិការរបស់សាលា។ បច្ចុប្បន្ន ចុងភៅ ខាដូនេ បានចូលរួមជាមួយវិទ្យាស្ថានម្ហូបអាហារកម្ពុជា ក្នុងនាមជាប្រធានផ្នែកគ្រូបណ្តុបណ្តាល ក្នុងការផ្តល់នូវចំណេះដឹង នឹង បទពិសោធជាច្រើន ដល់គ្រូ និង សិស្សរបស់វិទ្យាស្ថានតាមរយះចំណេះដឹងដ៏ច្រើនរបស់គាត់។

 

 

martin-tryលោក ទ្រី ម៉ាទីន គ្រូបណ្តុះបណ្តាល

ជាចុងភៅខ្មែរ ដែលមានជំនាញ និង ទេពកោសល្យមួយរូប លោក ទ្រី ម៉ាទីនបានបំពេញការងារនៅក្នុងវិស័យម្ហូបអាហារ និង បដិសណ្ឋារកិច្ច អស់រយៈពេល២៥ឆ្នាំមកហើយ។បន្ទាប់ពីបានរស់នៅប្រទេសកម្ពុជា និង ប្រទេសបារាំងអស់រយៈ ពេលជាច្រើនឆ្នាំ ម៉ាទីនបានសម្រេចចិត្តប្តូរទៅ រស់នៅសហរដ្ឋអាមេរិក ហើយបានធ្វើការនៅភោជនីយដ្ឋានមួយឈ្មោះ ‘’ ឡា ប៊័រជារី” នៅ រដ្ឋសាន់ហ្រ្វាន់ស៊ីស្កូ ដែលទីនោះហើយជាកន្លែងដែលគាត់បានចាប់ផ្តើមចំណេះដឹងដំបូង ផ្នែកចម្អិន អាហារ។ ការអភិវឌ្ឍជំនាញក្នុងរយៈពេលដ៏ខ្លី ចុងភៅម៉ាទីន មានការរីកចម្រើនយ៉ាងគួរឲ្យកត់សម្គាល់ក្នុងផ្នែកម្ហូប អាហារ ជាហេតុបណ្តាលឲ្យគាត់បានធ្វើការនៅសណ្ឋាគារ និង ភោជនីយដ្ឋានល្បីៗ ជាច្រើនកន្លែងនៅរដ្ឋ ម៊ីស៊ីពី មាន ជាអាថ៍ សណ្ឋាគារ ស្តេនហ្វដ ខត និង សណ្ឋាគារ បូ រីវេច ។ នៅក្នុងឆ្នាំ ១៩៩២ គាត់បានបើកភោជនីយដ្ឋានមួយកន្លែង មានឈ្មោះថា កាហ្វេ ហ្សូហ្សេដ ដែលមានទទួលម្ហូបបែប អ៊ឺរ៉ុប ហើយក្នុងពេលនោះហើយ ដែលធ្វើឲ្យគាត់មាន បទពិសោធន៏កាន់តែច្រើនទាំងការ អនុវត្ត និងការគ្រប់គ្រងនៅក្នុងវិស័យនេះ។នៅក្នុងរយៈពេលប្រាំឆ្នាំកន្លងមក ម៉ាទីនបានប្រឡូកក្នុងវិស័យម្ហូបអាហារ និងបដិសណ្ធារកិច្ចយ៉ាងផុសផុល ហើយបានធ្វើការជាច្រើនកន្លែង ក្នុងនោះគាត់បានធ្វើការនៅក្នុងកន្លែងស្នាក់នៅដ៏ល្បីមួយ នៅភាគខាងជើងឆៀងខាងត្បូងនៃរដ្ឋកាលីហ្វ័រញ៉ា។

 

លោក គិម ម៉ាតាំង គ្រូបណ្តុះបណ្តាល

ចុងភៅ គិម ម៉ាតាំង ជាចុងភៅជនជាតិខ្មែរដែលបានចាប់ផ្តើមអាជីពនៅក្នុងផ្នែកម្ហូបអាហារតាំងពីឆ្នាំ២០០២រូបនេះ បាន បញ្ចប់ការសិក្សាផ្នែកនេះនៅសាលាបណ្តុះបណ្តាលផ្នែក សណ្ឋាគារនិងទេសចរណ៍ ប៉ូលឌុយប្រ៊ូលនៅក្នុងខេត្តសៀមរាប ក្រោយពីបានបញ្ចប់ការសិក្សា ម៉ាតាំងបានចូលបម្រើការងារជាចុងភៅមួយរូបនៅសណ្ឋាគារ អង្គរ នៅក្នុងខេត្តសៀមរាប។ បន្ទាប់មកទៀត ក្នុងឆ្នាំ២០០៥ គាត់បានផ្លាស់ប្តូរទៅបម្រើការងារនៅឌូបៃ ក្នុងតំបន់អ៊ឹមីរ៉ាត នៅសណ្ឋាគារដ៏ល្បីមួយ ឈ្មោះថា ជូមីរ៉ាត ណូដលហោស រយៈពេលមួយឆ្នាំ។បន្ទាប់ពីបានវិលមក ប្រទេសកម្ពុជាវិញ ម៉ាតាំងបានបន្តដំណើរក្នុង ផ្នែកនេះដដែល ដោយបានចូលបម្រើការងារជាចុងភៅនៅសណ្ឋាគារ ហើរីថេក ស៊ូត រ៊ីឡេ និង ឆាតតូ ហើយក្រោយមក បានក្លាយជាមេចុងភៅមួយរូប នៅសណ្ឋាគារស្មាយលីង និង ស្ប៉ា។ ធ្វើការជាចុងភៅ អស់រយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំ ចុងភៅ ម៉ាតាំងបានងាកមកចាប់អាជីពជាគ្រូបណ្តុះបណ្តាលផ្នែកម្ហូបអាហារនៅសាលាប៉ូលឌុយប្រ៊ូលមុនពេលចូលបម្រើការងារនៅវិទ្យាស្ថានម្ហូបអាហារកម្ពុជា។ ជាសរុបគាត់បានបម្រើការងារនៅក្នុងផ្នែកនេះអស់រយៈពេលប្រមាណ១៥ឆ្នាំ។

 

កញ្ញា ឃីតទីយ៉ា ចាន់ថាខាំ គ្រូបណ្តុះបណ្តាល

ចុងភៅជនជាតិ ថៃ ស្វ៊ីស ឃីតទីយ៉ា ចាន់ថាខាំ បានចាប់ផ្តើមការងាររបស់គាត់នៅក្នុងផ្នែកម្ហូបអាហារតាមរយៈការចុះ ហ្វឹកហ្វឺនការងារនៅក្នុងសណ្ឋាគារមូយឈ្មោះថា ហ្រ្កង់ រីសត បេដ រាហ្សាស ដែលជាសណ្ឋាគារដ៏ល្បីមូយក្នុងចំណោម សណ្ឋាគារល្បីៗទាំងប្រាំនៅប្រទេសស្វ៊ីស។ បន្ទាប់ពីទទួលបានសញ្ញាបត្រជាន់ខ្ពស់ដោយជោគជ័យ ឃីតទីយ៉ាបាន ចូលធ្វើការនៅភោជនីយដ្ឋានបែបប្រពៃណីដោយកាន់ការខាងម្ហូបបែបស្វ៊ីស។ រយៈពេលមួយឆ្នាំក្រោយមក គាត់ត្រូវបាន អញ្ជើញឲ្យទៅធ្វើការនៅទីក្រុងបាងកកក្នុងសណ្ឋាគារមួយកន្លែងឈ្មោះថា សុគតថៃ បាងកក ដែលនៅទីនោះជាទីចម្អិន សម្រាប់ព្រះមហាក្សត្រក្នុងព្រះបរមរាជវាំង។ ជាងនេះទៅទៀតក្នុងអំឡុងពេលបម្រើការងារឃីតទីយ៉ាមានឱកាសបានរួម ការងារជាមួយចុងភៅជនជាតិបារាំងដ៏ល្បីមួយរូប លោក អាណូ ដនខែល។

 

ចុងភៅ ង៉ែត រើស ជាគ្រូបណ្តុះបណ្តាលngeth-roues-thumbnail

បន្ទាប់ពីបានបញ្ចប់ការសិក្សាផ្នែកអគ្គិសនី នៅខេត្តកំពត លោក ង៉ែត រើស បានសំរេចចិត្តផ្លាស់ប្តូរអាជីពរបស់ខ្លួន ដើម្បីអនុវត្តតាមចំណង់ចំណូលចិត្តពិតពោលគឺផ្នែកម្ហូបអាហារ និង ដុតនំ ដោយបានផ្លាស់ទីលំនៅទៅទីក្រុងប៉ារីស ប្រទេសបារាំង។  នៅទីនោះគាត់មាន ឱកាសសិក្សាការធ្វើនំនៅភោជនីយដ្ខានដ៏ល្បីមួយ ឈ្មោះ នៅ Boulangerie Mauvieux។  បន្ទាប់ពី បញ្ចប់ការសិក្សា  លោកបានអភិវឌ្ឍន៏ខ្លួន បន្ថែមទៀតាមរយៈ បំពេញវគ្គបណ្តុះបណ្តាលជាច្រើនដូចជា  Macarons’, ‘du Chocolat សិល្បៈ Glace និង sorbet ល និង ល ដើម្បីការរីកចម្រើនក្នុងអាជីពការងាររបស់គាត់។ នៅក្នុងឆ្នាំ ២០១២  លោក ង៉ែត រើស បានឈ្នះពានរង្វាន់ ប៉ាហ្កេត  Baguette ល្អបំផុតនៅក្នុងទីក្រុងដែលគាត់រស់នៅ ដែលនោះវាគឺជា ឱកាសពិសេសមួយនៅក្នុង អាជីព របស់គាត់ និង បង្កើនកេរ្តិ៍ឈ្មោះល្អ ប្រសើររបស់ ភោជនីយដ្ឋាន Boulangerie Mauvieux ។ ក្រោយមកទៀត លោក រើស បានសម្រេចចិត្តចាកចេញ ពី ទីក្រុងប៉ារីស ហើយ វិលត្រឡប់ មកកាន់ប្រទេសកម្ពុជា ជាស្រុកកំណើត របស់គាត់ និង បានចូលបំរើការនៅ ហាងនំល្បីល្បាញមួយឈ្មោះ អេរិចកៃ សឺ (Eric Kayser bakery) ។ បច្ចុប្បន្ននេះ  លោក រើស បាននឹងកំពុងចែករំលែកបទពិសោធ  ចំណេះដឹង ពិសេសៗ រួមទាំងទេពកោសល្យរបស់គាត់ជាមួយសិស្សនៅវិទ្យាស្ថាន ម្ហូបអាហារកម្ពុជា។

ចុះឈ្មោះនៅថ្ងៃនេះដើម្បីចាប់ផ្តើមអាជីពរបស់អ្នកនៅក្នុងវីជ្ជាជីវៈនៃការចម្អិនម្ហូប

សូមដាក់ពាក្យឥឡូវនេះ